FÅ DIT HJEM SIKRET MOD TILBAGELØB FRA KLOAKKEN VED F.EKS. SKYBRUD

Det er mindre end 10 år siden, et skybrud med godt 135 mm regn satte København under vand. Der blev registreret over 90.000 skader, som tilsammen kostede næsten 5 mia. kroner. Det var nok de færreste, der før skybruddet i juli 2011 havde tænkt over risikoen for tilbageløb af spildevand i rørene. I dag er skybrud desværre mere almindelige, men der findes heldigvis forskellige løsninger til at sikre sit hjem mod oversvømmende kloakker.

Skydbrudssikring af din bolig er vigtigt i dag

 


Bedre Bad – Bedre Energi tilbyder her to effektive løsninger fra Grundfos, som kan give dig tryghed, når himlens sluser åbner sig. Begge løsninger tillader endda, at du kan bruge toilet og afløb under et skybrud. De pumper nemlig spildevandet ud med et tryk på 10-20 højdemeter, mens modtrykket – selv under et skybrud – kun vil være på et par meter.

 

Multilift beholderanlaeg miljo2 web

En kompakt pumpebrønd med højvandssikring og rottespærre

Grundfos DOMESTIC knivpumpebrønd er specielt udviklet til at pumpe spildevand fra en- og tofamilieshuse til den offentlige kloak. Det er samtidig en effektiv sikring mod, at både kloakvand og rotter udefra trænger ind i huset gennem rørene.

Med en diameter på kun 60 cm er Grundfos DOMESTIC brønden har en dækseldiameter på 600 mm. Brønden er fremstillet i helstøbt, korrosionsbestandig PE, og findes i tre forskellige højder – alt efter behovet.

DOMESTIC fra Grundfos er en ideel løsning for at undgå skybrud

 

 

DOMESTIC-brønden er udstyret med en Grundfos SEG-pumpe og er i det hele taget nem at installere. En speciel, dråbeformet niveauvippe for spildevand sørger for, at f.eks. papir glider af, så der ikke opstår problemer med driften. En problemfri og pålidelig løsning.

Multilift beholderanlaeg miljo3 web

Vand i kaelderenEn indendørs løsning der også dur, når vejret går amok

Grundfos MULTILIFT MOG/MDG er komplette anlæg, der løfter spildevand fra fx installationer i kælderen ud – eller op – i kloaksystemet. Samtidig forhindrer anlægget tilbageløb og oversvømmelse, når regnen vælter ned.

Med en Grundfos MULTILIFT MOG/MDG indendørs løftestation sparer du dyr dybtliggende rørføring uden for huset, når spildevand fra fx toilet- og badefaciliteter i en kælder skal pumpes videre til den nærmeste kloak eller septiktank.

Der findes anlæg til både hytter, parcelhuse og større byggerier. Anlæggene er kompakte løsninger, som kombinerer pumper med tank og styring. Grundfos MULTILIFT MOG/MDG er nemt at installere i både nye og gamle huse. Anlæggene fylder kun lidt og kan sættes op uanset hvordan tilløbs- og afløbsrørene er placeret. Pumpeaktiviteten styres af en tryksensor i en lugtfri konstruktion.

 

Multilift beholderanlaeg miljo4 web

Både højvandssikring og rottespærre

Grundfos DOMESTIC og MULTILIFT MOG/MDG begge er udstyret med en effektiv kuglekontra- og afspærringsventil, der både forhindrer tilbageløb ved skybrud og gør det umuligt for rotter at trænge ind i huset gennem rørene. Samtidig betyder en hyppig pumpeaktivitet, at det er surt for skadedyrene at leve i i brønden. Begge løsninger opfylder kravene om etablering af rottespærre i alt nybyggeri.

Få mere at vide om skybrudssikring

Kontakt din lokale Bedre Bad-installatør og hør om, hvordan du bedst sikrer dit hjem mod tilbageløb ved skybrud.