Få et sundt indeklima

Et sundt indeklima giver tryghed og kan mærkes på dit velbefindende og komforten i din bolig. Få styr på dit indeklima med simple målinger og rådgivning i, hvordan du får styr på Radon og CO2-niveauet, fugtighed og temperatur. Så kan du og din familie sove trygt om natten og vågne veludhvilet om morgenen.

Hvad er Radon og hvad er det skadeligt for? Læs mere HER

Indeklimakuffert7 dage – så ved du besked

Du kan rekvirere vores Bedre Indeklima kuffert, som indeholder 2 måleapparater – en Radon-måler og en CO2-måler, som måler fugtighed og temperatur. Der følger en enkel anvisning med, hvordan du opsætter og måler værdierne i din bolig. Efterfølgende hjælper vi dig med at vurdere måleresultaterne fra din bolig og giver dig råd om, hvordan du får et godt og sundt indeklima.

Pris 450,- kr. inkl. moms.*

Vi rengør og desinficerer målere og kuffert, inden den udleveres. Læs mere om Trygge løsninger her

* læs vores Handels- og leveringsbetingelser 

Bestil vores Bedre Indeklima kuffert her

Ugyldig indtastning

Ugyldig indtastning

Ugyldig indtastning

Ugyldig indtastning

Ugyldig indtastning

Ugyldig indtastning

Ugyldig indtastning

Ved bestilling skal betales 450,- kr. inkl. moms. Kufferten skal returneres til Bedre Bad - Bedre Energi, Marielundvej 18, 2730 Herlev inden den ved levering angivede dato. Såfremt den ikke returneres vil du blive opkrævet 4.000,- kr. inkl. moms. for kufferten.

Radon – hvad er det og hvordan måles det

RadonmålerRadon er en radioaktiv gasart, som stammer fra det naturligt forekommende radium, der bl.a. findes i jorden. Luftarten radon kan trænge ind i boligen fra jorden nedenunder. Radon kan hverken lugtes, ses, føles eller smages.

Radon kan være farligt for helbredet, fordi gasserne nedbrydes til andre radioaktive stoffer, som kan sætte sig på partikler som fx støv. Når du trækker vejret og inhalerer disse partikler, kommer de radioaktive stoffer ned i lungerne, hvor en del af dem kan blive siddende og afgive farlig stråling. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at Radon niveauet i boligen ikke overstiger 100 Bq/m3.

Bedre Indklima - se hvordan Radon kommer ind i dit hus

For højt CO2 i din bolig – gør dig træt og kan give ubehag

Co2 loggerCO2 stammer bl.a. fra vores udåndingsluft og findes også naturligt i den atmosfæriske luft. CO2 kan ikke lugtes og smages og er ikke som sådan giftigt. Ved høje koncentrationer i opholdsrum kan det dog give ubehag som hovedpine, manglende koncentration m.m. CO2 niveauet i den atmosfæriske luft ligger på niveau 350-450 ppm, alt efter hvor forurenet et område man bor i.

I luften i undervisningslokaler og kontorer opererer Arbejdstilsynet med en grænseværdi på 1000 ppm. Allerede ved 800 ppm er der en del mennesker, der begynder at få gener og føle ubehag. Det optimale niveau er naturligvis så tæt på niveauet udendørs som muligt, altså omkring 400 ppm.

Fugtproblemer er nemme at opdage – og gøre noget ved

Luftfugtigheden måles i % RH (relative humidity). Luftfugtigheden i vores opholds- og soverum bør ikke være højere end ca. 60% RH i sommerhalvåret. Herved undgås f.eks. husstøvmider og skimmelsvamp m.m. Begge dele kan være allergifremkaldende, og give store gener. I vinterhalvåret bør fugtigheden være 40-45 %. Høj luftfugtighed i hjemmet kan vise sig ved dug på indersiden af lukkede vinduer, fugtskjolde eller mug på vægge – og ved en ’muggen’ lugt af kælder. Udluftning og ventilation fjerner de fleste fugtproblemer.

Kort over radon koncentrationen i Danmark

Sådan ser radonkoncentrationen ud i Danmark. Kilde: Sundsstyrelsen