co2

Skru ned for dit CO2-udslip – uden at ændre vaner

Som dansker er du blandt de mest CO2-udledende mennesker i hele verden. Vi udleder ca. 17 ton pr. person om året. Derfor har vi da også som land et ambitiøst mål om at reducere vores udledning af drivhusgasser med 70 procent i 2030.

Det er dog de færreste danskere, der er parate til at ændre vaner og forbrug. Vi vil stadig køre bil, spise oksekød og tage bad, som vi plejer. Men heldigvis kan du reducere dit CO2-udslip markant uden at ændre adfærd: Du skal blot foretage enkle energiforbedringer i din bolig.

 

Spar over 5 tons CO2 om året

Bor du i en bolig med oliefyr, har du flere muligheder for at mindske dit og din families CO2-aftryk. Alene ved at udskifte et oliefyr med f.eks. en varmepumpe reducerer du det årlige CO2-udslip med op til 5,4 ton (ved 2 voksne og 2 børn i en bolig på 140 m2). Se reduktion ved andre energiformer i skemaet nedenfor.

 

Lavere CO2-udslip og højere komfort

De seneste år er der desuden kommet mange nye energibesparende produkter på markedet, som hurtigt kan nedbringe en families CO2-udslip. F.eks. ved at udskifte en ældre cirkulationspumpe med en ny med lavt energiforbrug, eller udskifte til nye termostater, vandbesparende toiletter og armaturer. Eller bare få isoleret varmerørene. Alt sammen forbedringer som du kan få uden at ændre vaner eller komfort. Faktisk vil flere af dem øge komforten i dit hjem samtidig med, at du mindsker familiens CO2-aftryk.

 

bestil et energitjek i dag bedre badBegynd med et Energitjek

Spørg os, inden du går i gang. Vi begynder med et Energitjek, som giver dig overblik over hvilke forbedringer, du med fordel kan få foretaget, hvilken effekt de vil give – og hvad de koster. Så kan du træffe fornuftige og CO2-reducerende beslutninger ud fra et konkret grundlag.

 

Eksempler på CO2 reduktioner:

Energiform Nuværende
CO2 udledning pr. år i kg
 Reduktion
i CO2 udledningen pr. år i kg
Olie 7.155 
Varmepumpe 1.801  5.354
Fjernvarme  2.012 5.143
Naturgas 3.874 3.281
Montering af Danfoss
Living termostater
1.431
Udskiftning af blandingsbatterier
og toilet til vandbesparende model
 412
Udskiftning af gammel
cirkulationspumpe til Alpha2
 107